Chaim van Luit & Jo Eyck 'Conversations #2'

Wijlre Bezoek website

Chaim van Luit & Jo Eyck 'Conversations #2'

Chaim van Luit & Jo Eyck 'Conversations #2' Buitenplaats Kasteel Wijlre (Kunstpaviljoen Hedge House), Kerkpad 1Wijlre 043-4502616 Naar de website
In de solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Chaim van Luit (1985, Heerlen) staat de dialoog Van Luit en Jo Eyck (1929, Heerlen), kunstverzamelaar en grondlegger van de buitenplaats centraal.

Als archeoloog onthult Van Luit laag voor laag verschillende herinneringen, anekdotes en verhalen van Jo Eyck, die hij op directe of indirecte wijze in de tentoonstelling verweeft. Het startpunt voor de tentoonstelling vormt de kinderkamer van Jo Eyck. Hier heeft hij tijdens een langdurig ziekbed vele uren voor het raam doorbracht. In deze periode heeft hij leren kijken, waarmee de basis is gelegd voor de wijze waarop hij zijn leven heeft ingericht met kunst en natuur. Chaim van Luit vertaalt de kinderkamer van Jo Eyck naar een installatie in de tentoonstelling. Een selectie werken worden in en om dit bouwwerk getoond.

Deze tentoonstelling is de tweede editie van het meerjarenprogramma Conversations. Conversations nodigt tweejaarlijks een kunstenaar, filmmaker, ontwerper, of kunstverzamelaar uit voor een presentatie in het Koetshuis, waarbij het idee van ‘het gesprek’ telkens het uitgangspunt vormt.

Overzicht

Data 5-3-2020 t/m 28-6-2020
Contact
Buitenplaats Kasteel Wijlre (Kunstpaviljoen Hedge House), Kerkpad 1, Wijlre
043-4502616

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website