Capella Greca Project

Valkenburg Bezoek website

Capella Greca Project

Capella Greca Project Museum Romeinse KatakombenValkenburg 0436012554 Naar de website
Één van de meest bijzondere plekken in Museum Romeinse Katakomben is de Capella Greca: een prachtige ondergrondse kapel, voorzien van kleurrijke fresco’s, Griekse inscripties en verstilde ornamenten. De muurschilderingen in de kapel waren zodanig beschadigd dat deze bijzondere en spirituele plek jarenlang gesloten is geweest voor het publiek. Hier is verandering in gebracht: in 2018 is de Capella Greca gerestaureerd. De graffiti verdween, vele beschadigingen werden hersteld en de oude kleurenpracht kwam weer naar boven.

Met trots presenteert Museum Romeinse Katakomben het eindresultaat! Je kunt de Capella Greca weer bewonderen tijdens de reguliere rondleidingen, en bij de 'work-in-progress expositie is het gehele restauratieproces in beeld gebracht met video's en moodboards. De tentoonstelling is gedurende de maandenlange restauratie steeds aangevuld met nieuwe wetenswaardigheden. Nu is het verhaal compleet. Tip: als je een rondleiding boekt mag je de expositie gratis bezoeken!

Overzicht

Prijs

entree expositie voor kinderen tot 12 jaar: gratis. Volwassenen: € 5,-. Museumkaarthouders: gratis. Tip: de expositie is gratis te bezoeken in combinatie met een rondleiding door het museum! Bezoek de website voor prijzen van rondleidingen.

Data 17-1-2019 t/m 30-6-2019
Contact
Museum Romeinse Katakomben, Valkenburg
0436012554

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website