Bokkerieje

Maaseik (België) Bezoek website

Bokkerieje

Bokkerieje Diverse startlocatiesMaaseik (België) Naar de website
Bokkerieje 30 jaar jong (1990-2020)! Beleef 30 jaar Bokkerieje op 24 mei, fietsen voor het goede doel! Hét onvergetelijke grensoverschrijdende fiets- en wandelevenement van België en Nederland!

In 2020 bestaat het fietsevenement Bokkerieje maar liefst 30 jaar! Bokkerieje is één van de oudste, door vrijwilligers van diverse verenigingen, georganiseerde fietsevenementen van Vlaanderen. Sinds de eerste editie in 1991 is initiatiefnemer en organisator Rotary Maaseik er in geslaagd om zonder onderbreking ieder jaar met een groot aantal vrijwilligers van diverse verenigingen dit evenement te organiseren. En dit met als doel het financieel ondersteunen van lokale verenigingen en de sociale projecten van Rotary Maaseik.

De betrokkenheid van de diverse gemeenschappen uit de regio is dan ook erg groot. Bokkerieje verbindt al 30 jaar de Maaslandse gemeenschappen met generaties van fietsers en wandelaars vanuit de regio en ver daarbuiten. Een evenement als Bokkerieje, met ieder jaar duizenden deelnemers en honderden vrijwilligers die het evenement jaar in jaar uit 30 jaar lang mogelijk gemaakt hebben is zeker in een tijd waarin ieder van de vrijwilligers een drukke agenda heeft uniek te noemen. 

Rotary Maaseik is dan ook bijzonder trots op deze mijlpaal, die ze samen met tal van vrijwilligers en deelnemers hebben bereikt. Omdat het een bijzonder jubileum is wordt zaterdagavond 23 mei aan het evenement toegevoegd. Tijdig zal hierover gecommuniceerd worden. Raadpleeg de website en de nieuwsbrieven voor nieuwe info.

Bokkerieje betekent fietsen voor het goede doel!
Het deelnamebedrag komt geheel ten goede aan diverse Goede Doelen: Autisme Leeft, Dementie- en Alzheimerbehandeling, Sint - Vincentius Armoedebestrijding en Rotary Maaseik.  

Historie Rotary Maaseik en Bokkerieje 
De Rotary club van Maaseik werd in 1988 opgericht. 3 jaar later op 26 mei 1991 werd voor de eerste keer het evenement 'Bokkerieje' georganiseerd. Rotary Maaseik in samenwerking met de gemeentebesturen van Dilsen-Stokkem, Kinrooi en Maaseik. Bokkerieje groeide uit tot een populair evenement dat zijn eigen plaats veroverd heeft in de activiteitenkalenders van talrijke gezinnen, vriendenkringen, verenigingen en sportievelingen.

Beleef Bokkerieje
Al fietsend en wandelend de schatten van het groene Maasland ontdekken. De verschillende routes voeren langs dorpen, wetenswaardigheden, monumenten en prachtige natuur. Deelnemers fietsen in het spoor van de befaamde Bokkenrijders. Dat kan de komende editie weer op 24 mei 2020. Iedereen is van harte welkom tijdens het gezelligste fiets- en wandelevenement van Nederlands- en Belgisch Limburg. Langs de routes staan bokkenstallen opgesteld waar deelnemers zich kunnen inschrijven of even kunnen uitblazen. 

Bokkerieje - de legende
Volgens de overlevering waren Bokkenrijders roversbenden die in de achttiende eeuw grote delen van Limburg onveilig maakten. Omdat zij op verschillende plaatsen op één nacht konden toeslaan, dachten de mensen dat zij zich verplaatsten op een bok door het luchtruim. De diefstallen in kerken, de afpersing van rijke boeren en de brandbrieven op de boerderijen spreken nog steeds tot de verbeelding.

Bokkenstallen
Via een zorgvuldig geselecteerd en bewegwijzerd netwerk van fiets- en wandelroutes verkennen de deelnemers de mooiste fietswegen en wandelplekjes van het Maasland. Elke route leidt naar een Bokkenstal, een rust- en controleplaats, waar plaatselijke verenigingen de fietsers of wandelaars verwennen! De plaatselijke verenigingen maken er een volksfeest van met aangepaste muziek, streekbieren en gerechten. Iedereen is van harte welkom! Raadpleeg de website voor meer informatie.

Bokkenstallen 2020:
Maaseik, Markt. Rotary Club Maaseik. 
Stokkem, Maasstraat (Zaal Astrid). Koninklijke Harmonie St. Cecilia.
Opoeteren. Voetbalclub S.S.D., Dorperheideweg 2. 
Opitter, Opitterkiezel – Park Itterdal. Blaaskapel Paxband.
Ohé en Laak, Lakerhoes, Kerkstraat 5.
Kessenich, Kerkstraat 9.
Gruitrode.Overzicht

Data
2020
mei 24
Contact
Diverse startlocaties, Maaseik (België)

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website