Boekenweek

Heerlen Bezoek website

Boekenweek

Boekenweek Diverse locaties in NederlandHeerlen Naar de website
Tijdens de Boekenweek kunnen liefhebbers van boeken weer heel veel beleven! Boekwinkels, bibliotheken, musea en theaters heten iedereen van harte welkom tijdens de Boekenweek. Geniet van leuke en leerzame activiteiten!

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die mensen het voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. 

In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor de samenleving. Daarom koesteren mensen de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Overzicht

Data 7-3-2020 t/m 15-3-2020
Contact
Diverse locaties in Nederland, Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website