Bevrijdingstocht

Wijlre Bezoek website

Bevrijdingstocht

Bevrijdingstocht Diverse locatiesWijlre Naar de website
Bevrijdingstocht door diverse plaatsen (Mechelen, Epen, Slenaken, Reijmerstok, Nijswiller, Eys, Eyserbos en Wijlre). Een ceremonie met een gedenkplaquette en een kranslegging zullen plaatsvinden. Tevens zullen verschillende schutterijen en ensembles acte de présence geven. 

In het Eyserbos zal TV Antenne Marc Hermans in het kort over de radarpost vertellen waar de vader van de twee Amerikaanse gasten het afweergeschut bediende. Ook Henri Kissinger was hier gelegerd. Hier is recent een gedenkplaat geplaatst voor een gesneuvelde Amerikaanse soldaat. 

Bij de kazemat bij kasteel Wijlre zal Sint Maternus van Wijlre samen met een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een plaquette onthullen en dit begeleiden met kamerschoten. In Wijlre volgt dan het afsluitprogramma met ontvangst aubade door de harmonie Sint Gertrudis van Wijlre. 

Om 17.30 uur start het indoor programma met een optreden van: Mannenkoor Sint Cecilia Gulpen, Harmonie Sint Gertrudus, solozang Ghislaine Mommer, aanbieding gedenkboek 'Bevrijdingsdagen van Wijlre', afsluitdronk voor alle aanwezigen, dankwoord B/W Gulpen-Wittem en afsluiting met samenzang met beide korpsen en publiek.

Overzicht

Data
2019
september 14
Contact
Diverse locaties, Wijlre

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website