Bevrijdingsconcert

Wittem Bezoek website

Bevrijdingsconcert

Bevrijdingsconcert Klooster Wittem (Gerarduskapel), Wittemer Allee 32Wittem Naar de website
In de grote Gerarduskapel van Klooster Wittem vindt op vrijdag 13 september het bevrijdingsconcert van de gemeente Gulpen-Wittem plaats. Aan het concert, dat georganiseerd wordt door Cultuurfonds Wittem, werken bijna honderd zangers en muzikanten mee. 

Dankzij de ondersteuning van de gemeente en van enkele sponsoren kan dit bijzondere concert gratis worden aangeboden, al is een vrije gave na afloop van het concert uiteraard welkom. De muziekavond begint om 19.45 uur, de Gerarduskapel is vanaf 19.00 uur geopend. Bij het binnenkomen van publiek speelt Brassband Limburg al enkele koralen. 

Medewerking aan dit concert wordt verleend door Brassband Limburg, Kamerkoor Cantate uit Venlo, mannenkoor Beeker Liedertafel uit Beek, Duo Tarantelle, solisten en vertellers. Het concert wordt bijgewoond door een aantal Engelse familieleden van de bemanning van het in het Schweibergerbos neergestorte vliegtuig en de twee zonen van Bob Fischer die in september als sergeant in het Amerikaanse leger in Wijlre het afweergeschut bediende.

'Het concert, dat ‘Leven in Vrijheid’ als titel heeft meegekregen, bestaat uit twee delen die behoorlijk verschillend van muzikale aard zijn', zegt voorzitter Jef Brauers van het Cultuurfonds Wittem. Voor de pauze is het vooral 'herdenken'. Dat gebeurt met composities die vrijwel allemaal te maken met ingrijpende gebeurtenissen als oorlog, en verlies aan vrijheid. 

Er klinkt dan muziek van onder meer John Williams, Elisa Gilkynson en Karl Jenkins. In het tweede gedeelte is de bevrijding een feit en dat merk je natuurlijk ook aan de muziek, van onder meer Glenn Miller, John Lennon en vele anderen. Veel afwisseling dus, maar vooral kwalitatief uitstekende composities.

Overzicht

Prijs

De kaartjes zijn gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via 06-10212183 of (bij voorkeur) via mail: jbrauers@ziggo.nl

Data
2019
september 13
Contact
Klooster Wittem (Gerarduskapel), Wittemer Allee 32, Wittem

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website