Barockfestival Sittard

Sittard Bezoek website

Barockfestival Sittard

Barockfestival Sittard Binnenstad Sittard 046-4524400 Naar de website
De derde editie van Barockfestival Sittard wo 19 juni t/m zo 23 juni, georganiseerd door De Domijnen en Sittard Barok ensemble AD MOSAM, start met een spetterende opening op woensdag 19 juni op de markt in Sittard. Daar zal Cesar Zuiderwijk met medewerking van meesterviolist Volker Möller, concertmeester van AD MOSAM en tientallen slagwerkers een barokbattle op thema’s uit de Vier jaargetijden van Vivaldi verklanken.

Verder zijn er pop- en barokconcerten van onder andere FUSE, Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Hans Dulfer Jazzband en AD MOSAM. De zaterdagavondconcerten in de stadstuinen van Sittard waar ensembles van Conservatorium Maastricht en Brussel optreden zijn gratis te bezoeken. Op zondag is een aspergelunch op kasteel Limbricht, omringd door Barokke klanken.

Countertenor Maarten Engeltjes geeft een masterclass Barokinterpretatie en Pedro Matos leert je in een workshop alles over Beatbox en Zangimprovisatie. Kortom vijf dagen lang klopt het Barocke hart in Sittards historische binnenstad.

21 juni: 'In het licht van Bach’
16 stemmig koor AD MOSAM, Marcel Verheggen, orgel. Patrick Vaessens, dirigent.
Aanvang: 21:00 uur in de Michielskerk, Markt te Sittard.

23 juni: ‘De Vier Jaargetijden’ ‘Nisi Dominus’
Orkest AD MOSAM, Volker Möller, vioolsolo. Minho Jeong, countertenor. Huub Ehlen, dirigent.
Aanvang: 16:00 uur in de Petruskerk, Kerkplein te Sittard.

Overzicht

Data
Contact
Binnenstad , Sittard
046-4524400

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website