Detail

Kastelen in het Geuldal

Hou je van kastelen, historische stadsgezichten en fantastische natuur? Dan moet je in Valkenburg zijn. Op de wandelroute Kastelen in het Geuldal zie je de mooiste plekken die deze toch al schitterende regio te bieden heeft. 

Wat dacht je van de imposante kastelen Schaloen, Oost en Genhoes? Een kijkje in de geschiedenis bij de Grendelpoort, de Kasteelruïne & Fluweelengrot en watermolen Schaloen? De ongeëvenaarde natuurverschijnselen de mergelsteilwanden, de Sint Jansbron en het geologisch monument Groeve Kasteel Oost? 

Download de routebeschrijving en zie het allemaal met eigen ogen. In Valkenburg zijn veel parkeergelegenheden en gezellige terrasjes om nog na te genieten met een kopje koffie. 


Start- en eindpunt


Walramplein 28, 6301 DD Valkenburg, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt